Lapsettomuus

Nainen

Nykylääketiede ja täydentävät hoidot toimivat hyvin yhteen eikä suinkaan aina toisistaan tietämättä.

Nainen tuli akupunktiohoitoon lapsettomuuden vuoksi ollessaan keinohedelmöityshoidoissa. Akupunktiohoitona oli 10 kerran kuuri sovitettuna keinohedelmöityshoitojen aikatauluun. Alkupuolella hoitokuuria tehty keinohedelmöitys epäonnistui. Puolivälissä hoitokuuria keinohedelmöitysklinikan lääkärit ihmettelivät, miksi potilaan oma hormonitoiminta ei vaimene vaan puskee läpi. Kuultuaan, että potilas käy akupunktiohoidossa lääkärit päättivät, että seuraava keinohedelmöitys tehdäänkin luonnollisen kierron mukaan vähemmillä hormonilääkkeillä. Keinohedelmöitys onnistui. Näin onnellisesti kävi tälle pariskunnalle, koska lääkärit osasivat hyödyntää perinteisellä kiinalaisella lääketieteellä aikaansaatua elimistön tasapainotilaa.

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, jonka hoitokeino akupunktio on, tavoitteena on elimistön tasapainotila (homeostaasi) aivan niin kuin nykylääketieteessäkin. Tässä tapauksessa elimistön epätasapainotila korjautui niin hyvin, että hedelmöityshoidossa käytettävät oman hormonitoiminnan vaimentavat lääkkeet eivät enää toimineet asianmukaisesti. Kun vaimentavia lääkkeitä ei käytetty, keinohedelmöitys onnistui.

Keskenmenot. Nainen tuli akupunktiohoitoon, koska hänellä oli ollut useampi perättäinen keskenmeno raskauden alkuvaiheessa. Muutaman akupunktiohoitokerran jälkeen hän tuli raskaaksi ja raskaus jatkui ilman keskenmenoa.

Yllätysraskaus. Potilaalla oli krooninen sairaus, jota oli hoidettu akupunktiolla pitempi jakso. Hoitojakson jälkeen potilas soitti ja ihmetteli, voiko akupunktio vaikuttaa siihen, että hän tuli heti raskaaksi kun luopui ehkäisystä, vaikka edellisiä lapsia piti yrittää pari vuotta kutakin. Kyllä voi. Akupunktiohoidolla elimistön epätasapainotila korjaantuu ja elimistö palaa tasapainotilaan, jolloin raskauskin onnistuu yleensä ongelmitta.

Onnistumisprosentti. Antti Rautio toteaa yli 50 vuoden kokemuksen perusteella: ”Perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoidolla naisen lapsettomuushoidon onnistumisprosentti on noin 70 silloin kun mitään elimellistä vikaa ei ole. Onnistumisprosentti  laskee iän myötä”.

Mies

Jos lapsettomuuden syy on miehessä, hoidetaan miestä. Akupunktiohoidosta on yleensä miehelle apua.