Mestari He Puren (1926-2016)

Mestari He Puren (1926-2016)

Mestari He Puren syntyi vuonna 1926 köyhään talonpoikaisperheeseen. Vain 14-vuotiaana hän lähti Pekingiin opiskelemaan perinteistä lääketiedettä Mestari Niu Zehuan johdolla. Hän meni myöhemmin naimisiin mestarin tyttären kanssa. Vuonna 1948 hän perusti oman praktiikan. Vuonna 1956 hänen yksityisklinikkansa yhdistettiin Pekingin (Kuanjie) perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalaan ja samalla hänestä tuli sairaalan akupunktioklinikan johtaja. Sairaalan akupunktioklinikka on Kiinan ensimmäinen valtiotasoinen akupunktioklinikka. Myöhemmin sairaalasta tuli Pääkaupungin lääketieteellisen yliopiston (Capital Medical University) yksi opetussairaala.

Mestari He Puren on kehittänyt Hen kolme avausmenetelmää: tavallinen (haozhen) neulan mikroavaus, lämpöavaus ja vahva avaus. Hän elvytti tulineulan käytön, joka oli lähes unohtunut Ming-dynastian jälkeen. He Purenin menetelmässä on hyvin tärkeää akupunktiohoitajan oma Qi, neula on vain väline. Hoidon hyvä tulos on riippuvainen hoitajan Qi:stä. Mestari He Puren harjoittelikin läpi elämänsä sormiaan ja Qi:n hallintaa. Se ehkä vaikutti myös siihen, että Mestari saavutti 90 vuoden korkean iän. Mestarin pisto oli nopea, täsmällinen ja lähes kivuton, mutta kun hänen neulansa oli pistetty, potilas tunsi selkeästi energian kulkevan pitkin kanavaa. Mestari He oli yksi niistä harvinaisista akupunktiomestareista, jotka tuntevat todella syvällisesti akupunktion teorian ja kanavien kulun.

Mestari He Puren pelasti ja auttoi paljon potilaita ja sai arvonimen Neulan Sielu (Zhen Hun). Vuonna 2009 hän sai Kiinan valtion kaikkein korkeimman arvonimen: Kansallinen Lääkäri, joka edustaa nimenomaan akupunktiomaailmaa.

Mestari He Puren, akupunktion Kansallinen lääkäri

Jäätyään eläkkeellä Pekingin (Kuanjie) perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalaan akupunktioklinikan ylilääkärin virasta Mestari He Puren ei malttanut jäädä kotiin vaan kävi edelleen päivittäin sairaalassa hoitamassa potilaita. Kotiin tullessaan pihalla oli usein odottamassa lisää potilaita, jotka hän hoiti kotonaan ilmaiseksi. Jos potilas oli nälkäinen hän sai myös ruokaa. Jos potilaalla ei ollut yösijaa Mestari majoitti hänet kotiinsa. Lapset eivät kuitenkaan tykänneet järjestelystä ja niin Mestari perusti lopulta oman yksityisen klinikan. Siellä hän myös siirsi oman oppinsa kolmelle pojalleen ja yhdelle tyttärelleen, joilla jokaisella on nykyään oma akupunktioklinikka Pekingissä.

Ensimmäisen jatkokoulutusmatkan aikana toukokuussa 1991 opiskelijat saivat opetusta myös He Purenin klinikalla.

Antti Rautio ja Mestari He Puren toukokuussa 1991 He Purenin klinikalla

Kolmannen jatkokoulutusmatkan kahden viikon koulutusosuus kesäkuussa 2000 tapahtui Mestari He Purenin omalla klinikalla. Lue lisää He Puren:sta.

Neljännen jatkokoulutusmatkan aikana kesäkuussa 2013 vierailimme He Purenin kolmen menetelmän klinikalla, joka on hänen vanhimman poikansa Mestari He Linin klinikka.