Kuvia Antti Raution 50 TCM-vuoden varrelta

Alkuaikoina 3,5 vuoden akupunktiokurssit pidettiin Terapiatalo Vipusessa Helsingin Käpylässä, kuten myös kaikki jatkokoulutuskurssit. Jos jatkokoulutuskurssin opettaja tuli Kiinasta Antti Rautio toimi tulkkina.

Antti Rautio, Marja Nieminen ja Viveca Leväaho Terapiatalo Vipusen portilla Käpylän vanhalla puutaloalueella v. 1991
Antti Rautio Terapiatalo Vipusessa v. 1993

Antti Rautio vei v. 1995 valmistuneita oppilaitaan Kiinaan saamaan jatkokoulutusta. Kahden viikon pituinen koulutus tapahtui Pekingin (Kuanjie) Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen sairaalassa, joka oli Kiinan ensimmäinen valtion omistama akupunktioklinikka vuonna 1957. Antin oppi-isä Mestari He Puren oli pitämässä tulineulakurssia jatkokoulutettaville lääkäreille. Hän totesi, että myös Huantiao GB30 pisteeseen voi käyttää tulineulaa. Antti kysyi, miten niin pitkää neulaa voi käyttää, koska tavallinen neula menettää kuumennettaessa jäykkyytensä. Mestari sanoi: ”Kyllä voi, haluaako joku kokeilla”. Viidenkymmenen lääkärin joukosta kukaan ei halunnut kokeilla. Antti uteliaana halusi tietysti kokeilla. He Puren kuumensi neulan hehkuvaksi ja pisti sen Antin oikeaan pakaraan. Antti ei voinut olla kiljahtamatta (pelästyttääkseen lääkäreitä). Tulineula tietysti kirpaisi mutta vaikutus oli oikein hyvä. Ihmeellistä oli se, miten tulineulapisto onnistui tavallisella 4 tuuman akupunktioneulalla. Ei He Puren turhaan saanut arvonimeä ”Neulan Sielu”.

Antti Raution oppi-isä Mestari He Puren ja Antti Rautio jatkokoulutettavien lääkärien ympäröimänä toukokuusa 1995 He Purenin pitämällä tulineulakurssilla
Mestari He Puren opetti myös Suomesta tulleita jatkokoulutuskurssilaisia toukokuussa 1995

Antti ei anna helposti periksi.

Antti Rautio kiipeämässä viikonloppuna Pekingin Länsivuorelle toisen jatkokoulutusmatkan aikana toukokuussa 1995
Antti huipulla

Todistusten jako. Tulkkina Antti Rautio.

Toisen jatkokoulutusmatkan kahden viikon opiskeluosuuden todistusten jakotilaisuus toukokuussa 1995. Todistuksia on jakamassa Pekingin (Kuanjie) perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalan professori Qu Yanhua, joka on sekä Mestari He Puren että ”Kultaneula” Wangin oppitytär. Qu Yanhua on Mestari He Puren opin (Kolme avausmenetelmää) virallinen perijä ja Mestari He Puren -menetelmä nimisen yhdistyksen nykyinen varapuheenjohtaja.