Akupunktiokoulun valinta

Akupunktiokoulutus on hintava ja kestää 3,5 vuotta. Koulun valintaan kannattaa ehdottomasti uhrata aikaa. Tässä on muutamia ajatuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon kouluja vertailtaessa:
   1. Selvitä tulevan opettajan (opettajien) kokemus kouluttajana, hänen tietotaitonsa ja hänen oma koulutuksensa. Selvitä opettajan opettajat ja oppi-isät, niin tiedät mihin koulukuntaan olet sitoutumassa. Opettajan oma tietotaito on se maksimi, jonka hän voi sinulle opettaa. Selvitä montako 3,5 v peruskoulutuskurssia hän on opettanut, ja lue hänen peruskoulutuskursseilta valmistuneiden kommentit.
   2. Akupunktio on käsityötaitoa. Sitä ei opita videolta eikä etäopetuksena vaan siten, että opettaja opettaa sen sinulle kädestä pitäen ja seuraa jatkuvaa harjoitteluasi vierestä koko peruskoulutuskurssin ajan sekä korjaa pistämistekniikkasi virheet. Pistämisen oppii vain jatkuvalla harjoittelulla. Käy opettajasi akupunktiohoidossa niin näet ja koet, mitä hän osaa, miltä hänen pistonsa tuntuvat ja miten ne vaikuttavat. Huomaat myös, tuletko hänen kanssaan toimeen ja syntyykö keskinäinen luottamus (edessä on 35 koulutusviikonloppua). Opettajan karisma korreloi usein luovuuden kanssa, jolloin opetusviikonloput eivät ole pelkkää yksitoikkoista puurtamista vaan huumorin ryydittämää iloista oppimista.
   3. Kalleimman ja halvimman peruskoulutuksen hinnassa on lähes 8000 euron ero. Tässäkin pätee vanha totuus: kallein ei ole aina paras!
   4. Selvitä majoitus- ja matkakustannukset koulutuksen ajalta. Ellet pysty asumaan koulutusviikonloppujen aikana kotonasi tai ystäviesi luona koulutupaikkakunnalla, edessä voi olla jopa tuhansien eurojen lisäkulut. Opistojen järjestämissä koulutuksissa lounas on ilmainen ja majoitus on murto-osa hotellien hinnoista.
   5. Selvitä jatkokoulutusmahdollisuudet ja jatkokoulutuskurssien hinta. Akupunktio on jatkuvaa opiskelua. Selvitä sen akupunktioyhdistyksen jatkokoulutushistoria (vuosien kuluessa pidettyjen jatkokoulutuskurssien määrä ja aiheet), jonka alainen koulu on. Tästä voit päätellä, mitä on tulevaisuudessa tarjolla.
   6. Selvitä, voitko valmistumisen jälkeen kohtuuden rajoissa soittaa opettajallesi ja kysyä hänen neuvoaan ilmaiseksi vai joudutko maksamaan hänelle erikseen jokaisesta puhelusta ja jos joudut niin kuinka paljon. Onko laskutusperusteena silloin minuuttiveloitus, kertakorvaus vai jokin muu?