Antti Rautio

Kiina Expert Oy

Opettajana Antti Rautio (CV)

UUSI PERUSKURSSI ALKAA TAMMIKUUSSA 2024 HELSINGISSÄ. Haku on käynnissä

INFO-TILAISUUS TO 14.12.2023 KLO 17.15 Santavuorentie 6, 00400 Helsinki, Akupunktioklinikka Ossi Airaksinen.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen peruskurssi

Perinteinen kiinalainen lääketiede on yli kaksituhatta vuotta vanha lääketiede, joka on ollut Kiinassa käytössä koko kansan lääketieteenä 1800-luvun lopulle asti ja on edelleen monen vähävaraisen (joilla ei ole varaa länsimaisiin lääkkeisiin) ainoa hoitomuoto. Perinteinen kiinalainen lääketiede on Suomessa ja muualla Euroopassa ja muualla maailmassa hyvin käytetty täydentävä hoitomuoto. Sitä käytetään myös vaihtoehtoisena hoitona. WHO teki meta-analyysin kaikista v. 1998 mennessä julkaistuista tiukat kriteerit täyttävistä akupunktiotutkimuksista. Tulokset julkaistiin vuonna 2002 WHO:n raporttina: ”Acupuncture: Review and Analysis of Reports on Controlled Clinical Trials”. Yhteenvetona kivun hoidosta todetaan, että akupunktio toimii paremmin kuin placebo useimmissa kiputiloissa ja että sen tehokkuusaste kroonisen kivun hoidossa on verrattavissa morfiiniin. Lisätietoja raportista löydät Akupunktioammattilaiset ry:n Tutkimustietoa-verkkosivulta.

Tavoite

Peruskurssi on peruskoulutus, jonka tavoite on, että kurssin hyväksytysti suorittaneet pystyvät toimimaan itsenäisinä, hyvin koulutettuina ammatinharjoittajina luontaishoitojen eli CAM-hoitojen (Complementary and Alternative Medicine eli Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot) kentällä. Akupunktioammattilaisen ura vaatii hyvää teorian osaamista ja käsityötaitoa. Ura on hyvin antoisa, koska akupunktiolla ja perinteisellä kiinalaisella lääketieteellä voi helpottaa monia erilaisia vaivoja.

Opiskelu

Opiskelu peruskurssilla on monimuoto-opiskelua, sisältäen mm. lähiopetuksena tapahtuvan teorian opetuksen ja käytännön harjoittelun, itsenäisiä harjoituksia ja niiden kirjallisen raportoinnin, harjoituspotilaiden hoitamisen ja raportoinnin sekä neulatekniikan opettelun opettajan läsnäollessa ja sen hiomisen ja teorian soveltamisen omia harjoituspotilaita hoitamalla. Opetuskertoja on 35 ja ne ovat viikonloppuisin Helsingissä – yleisesti kerran kuussa lauantai ja sunnuntai, 10 kertaa vuodessa. Peruskurssin laajuus on 130 op (3640 tuntia). Perinteisen kiinalaisen lääketieteen osuus on 100 op (2800 tuntia) ja länsimaisen lääketieteen osuus 30 op (840 tuntia). Länsimaisen lääketieteen osuus ei sisälly opetukseen vaan opiskelija hankkii sen muualta. Aiemmat länsimaisen lääketieteen opinnot hyväksiluetaan.

Sisältö

Peruskoulutuksen opetusohjelma perustuu kansainvälisiin vaatimuksiin.

Opettajat

Kurssin opettaja on Antti Rautio. Hän toi perinteisen kiinalaisen lääketieteen tietämyksen Suomeen suoraan Kiinasta 1980-luvulla. Hän on Akupunktioammattilaiset ry:n (entinen Baihui ry) perustaja ja kunniajäsen. Antti Raution opettajat, oppi-isät ja CV:n näet Opettajat ja oppi-isät -verkkosivulta.

Lisäopettajana toimii Ossi Airaksinen. Hän opiskeli 2000-luvun puolessa välissä kiinalaista lääketiedettä Helsingissä Antti Raution ja Tero Inkerin johdolla. Ossi Airaksisella on oma klinikka Helsingin Haagassa.

Hinta

Koulutus laskutetaan opetuskerroittain. Yksi opetuskerta on yksi opetusviikonloppu, jonka hinta on 290 euroa. Kokonaishinta (35 opetuskertaa) on 10150 euroa. Hinta ei sisällä länsimaisen lääketieteen opintoja, koska ne eivät sisälly opetukseen.

Lisätietoja

Lisätietoja info-tilaisuudessa ja Antti Rautiolta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille ottamalla yhteyttä Antti Rautioon, puh. 0400 – 42 33 36, sähköposti: antti.rautio(at)kiinaexpert.fi

Antti Rautio opettamassa Kanavien sisäinen kulku 2 -jatkokurssilla tammikuussa 2019

(Tämän verkkosivun teksti pdf-tiedostona)