Korona

Perinteinen kiinalainen lääketiede

WFAS:n (World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societies) mukaan Perinteisen kiinalaisen lääketieteen eri hoitomuodoilla voi ennaltaehkäistä ja hoitaa koronavirusta ja sen aiheuttamia vaivoja, erityisesti keuhkovaivoja. Myös muilla luontaishoidoilla on omat hoitomuotonsa ja -keinonsa, joilla voi ehkäistä ja hoitaa erilaisia vaivoja ja sairauksia.

taudin ennaltaehkäisy ja alkuvaiheen hoito jokakodin välinein

Antti Rautio kertoi 5.4.2020:

Olin pari päivää sitten Kiinan lähetystön järjestämällä luennolla kiinalaisen lääketieteen soveltamisesta covid-19-taudin hoitoon. Luennoitsijana oli wuhanilainen professori. Kerrottiin erilaisista yrttihoidoista taudin eri vaiheitten hoidossa ja kerrottiin yksi mielenkiintoinen kotihoitoresepti taudin alkuvaiheessa ja näitä aineita löytyy myös täkäläisistä kaupoista:

    • tuoretta inkivääriä
    • purjon valkoista osaa, jos on juuria, se on vielä parempaa
    • appelsiinin tai mandariinin kuorta (pese hyvin ennen käyttöä)

Näitä keitetään noin 30 minuuttia ja sitten juodaan. Tämä on taudin alkuvaiheen hoito ja samaa reseptiä voi käyttää myös tavalliselle flunssalle.

muut luontaishoitoalat

Luontaishoitoalan Foorumi ry:n verkkosivuilla on erityinen korona sivusto, jonka Lääketiede-alasivulta löytyy useiden lääkäreiden ja tutkimusten tietoa  koronaviruksen aiheuttamien vaivojen ehkäisemisestä ennalta ja hoitamisesta C- ja D-vitamiineilla.

ammattilaisille

1.4.2020

EUROCAM:n Health news sivun uutisessa: Traditional Chinese Medicine and COVID-19 todetaan: ”Kiinalaiset lääkärit ja tiedemiehet ovat ehdottaneet perinteisen kiinalaisen lääketieteen (TCM) käyttämistä lähteenä lääkkeille, joita voidaan käyttää suoraan koronavirukseen. Syy tähän on, että TCM osoittautui vaikuttavaksi myös hoidettaessa potilaita, joilla oli vakava akuutti hengitystieoireyhtymä (severe acute respiratory syndrome) SARS-epidemian aikana.

21.3.2020

WFAS (World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societies) haluaa auttaa jäseniään ja on lähettänyt seuraavat dokumentit jäsenyhdistysten käyttöön. Tässä tilanteessa on järkevää jakaa tämä tieto kaikille akupunktion ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Taistelussa koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19-sairautta vastaan Kiina on julkaissut jo useita versioita dokumentista ”COVID-19:n diagnoosi ja hoitosuunnitelma” (s. 1-5 kiinaksi, s. 6-12 englanniksi), joka neuvoo sairauden hoidon yhdistäen länsimaista ja perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Kiinalaiset akupunktioasiantuntijat ovat koostaneet dokumentin ”COVID-19:n hoito-ohjeet akupunktiolla ja moksaamalla” (englanniksi). WFAS kertoo dokumentin taustaa verkkosivullaan. Kiinassa perinteisen kiinalaisen lääketieteen lääkärit ovat huomanneet, että akupunktion ja moksaamisen lisäksi myös kiinalaiset lääkkeet ovat tehokkaita ja turvallisia. Niistä monien on kliinisissa kokeissa osoitettu toimivan hyvin COVID-19:ää vastaan. WFAS on valmis auttamaan koe-erän saamiseksi Suomeen pienimuotoista kliinistä tutkimusta varten. Akupunktioammattilaiset ry:llä on myös suoria yhteyksiä yrttilääkkeiden hankkimiseksi suoraan Kiinasta Suomeen, jos suomalainen terveydenhoito haluaa niitä käyttää.

ohjeet hoitoklinikalle

Akupunktioammattilaiset ry kehottaa jäseniään soveltamaan Osteopaattiliiton koronavirusohjetta (12.3.2020) omalla klinikallaan ja muissa hoidoissa. Tulosta ohjeet klinikallesi. Laita linkki ohjeisiin oman klinikkasi web- tai fb-sivulle ja painota asiakkaillesi, että vastaanotolle ei saa tulla flunssaisena. Vaikka ohjeet on laadittu osteopaateille ne sopivat hyvin myös muille manuaaliterapeuteille ja niitä on syytä noudattaa. Luontaishoitoalan Foorumi ry on antanut terapeuteille samat ohjeet omilla verkkosivuillaan.