Antti Rautio 50 vuotta perinteistä kiinalaista lääketiedettä

Antti Rautio on perinteisen kiinalaisen lääketieteen veteraani Suomessa. Hän on saanut akupunktiohoitoja jo 62 vuotta ja aloitti akupunktio-opinnot 50 vuotta sitten (1969). Antin äidinkieli on kiina, joten hänen ulottuvilla on aina ollut koko kiinankielinen perinteisen kiinalaisen lääketieteen klassinen kirjallisuus. Zhenjiu Dacheng, Akupunktion suuri eepos, on ollut hänelle mieluisaa luettavaa. Neljä kirjaa on vuosien kuluessa luettu ”puhki”, siis siihen asti kunnes kirja on hajonnut irtolehdiksi. Viides kappale samaa kirjaa on nyt yöpöydällä luettavana, koska – Antin sanoin – aina hoksaa jotain uutta.

Antti Rautio aloitti akupunktio-opinnot 50 vuotta sitten huhtikuussa vuonna 1969. Vuosien kuluessa opettajia oli useita. Mestari He Puren hyväksyi hänet oppipojakseen vuonna 1991. He Puren ei ollut kuka tahansa akupunktiomestari vaan akupunktion Kansallinen lääkäri, joita on kerrallaan vain yksi, ja hänellä oli arvonimi ”Neulan Sielu”. Hänen mottonsa oli: ”Mestari harjoittelee aina”.

Antti Rautio on 50 vuoden aikana pistänyt yli 1,5 miljoonaa akupunktioneulaa. Tähän ei Suomessa yltäne kukaan muu. Vuonna 1976 tapahtui Kiinassa suuri maanjäristys ja Antti hoiti sairaalassa vuoden ajan maanjäristyksen uhreja – 60 potilasta päivässä. Kouluttajanakin Antti on ollut ahkera. Hän on kouluttanut vuodesta 1988 alkaen lähes kahdellakymmenellä 3,5 vuoden kurssilla ja lukuisilla fysioterapeuteille suunnatuilla lyhytkursseilla noin kolmanneksen kaikista Suomessa kiinalaista lääketiedettä käyttävistä ammattilaisista. Antti Rautiota voi hyvällä syyllä kutsua Suomen Akupunktion Isäksi. Antin taitoja arvostetaan myös Kiinassa. Antti on järjestänyt neljä jatkokoulutusmatkaa The Beijing Hospital of Traditional Chinese Medicine -sairaalaan Pekingissä. Kun vuoden 2013 matkan aikana eräs nuorehko naislääkäri kuuli, kuka Antin oppi-isä on, hän pyysi heti Anttia pistämään itseään. Merkillistä tässä on se, että hän ei ollut koskaan pistänyt itseään eikä ollut koskaan antanut kenenkään pistää itseään.

Kuvia Antin 50 TCM-vuoden varrelta

Antti Rautio pyytää entisiä oppilaitaan ottamaan yhteyttä yhteisen kokoontumisen merkeissä lauantaina 11.5.2019. Antin yhteystiedot löytyvät yhdistyksen yhteystiedot-sivulta ja Antin CV:stä.

(Yllä oleva teksti tulostettavana pdf-tiedostona)